Vârsta in procesul de angajare

Fie că vrei să te dezvolți profesional prin obținerea unui loc de muncă mai bun, fie că ai fost disponibilizat în urma reducerii de personal sau vrei să schimbi domeniul de activitate, te confrunți cu situația de a-ți căuta un nou loc de muncă. Acest lucru ți se poate întâmpla oricând, nu numai când ești tânăr. Află mai jos cum diferă procesul de angajare în funcție de vârstă.

Angajarea la 20 de ani

De cele mai multe ori, căutarea unui loc de muncă la această vârstă înseamnă căutarea primului job.  Este o perioadă propice pentru a te dedica profesiei, având avantajul de a fi lipsit de prea multe responsabilități. Angajatorii pun accent pe prospețimea ideilor tale, entuziasmul și puterea de muncă.  În această etapă poți experimenta mai multe domenii, pentru a vedea exact spre ce ai  vrea să te îndrepți. Aceasta este perioada în care te definești ca profesionist, poți învăța de la colegii tăi mai experimentați și de ce nu, să ajungi mai repede la job-ul pe care îl visezi. Participă la internship-uri, stagii de practică sau parctică voluntariatul, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Căutarea unui job la 30 de ani

Începând cu această vârstă, fiecare job trebuie să aibă relevanță în contextul carierei pe care ți-o dorești. Nu este indicat să accepți orice, dacă acel loc de muncă nu contribuie la creșterea ta profesională. Astfel, riști să îți aglomerezi CV-ul cu informații irelevante. Pentru a te recomanda drept un profesionist în domeniul pe care ți l-ai ales, CV-ul trebuie să demonstreze o anumită stabilitate.

Totodată, în această perioadă este foarte important timpul acordat vieții personale fiind important. Astfel, programul de lucru, dar și salariul reprezintă două criteria importante pentru a accepta un loc de muncă sau nu.

Angajarea la 40 de ani

La această vârstă, te aștepți ca job-ul pe care îl cauți să îți ofere satisfacție și recunoașterea ta ca profesionist în domeniu. Știi deja care sunt punctele tale forte și ce te diferențiază de coleii tăi. Însă, e foarte important cât de bine știi să te vinzi în fața unui angajator. De asemenea, e necesar să te informezi cu privire la locul tău pe piața forței de muncă astfel încât așteptările tale salariale să reflecte realitatea.

Evident, candidații cu cu o vastă experiență sunt extrem de căutați de angajatori, dar, de multe ori, din cauza pretențiilor salariale prea mari preferă să angajeze oameni mai puțin experimentați.

Investește timp și atenție CV-ului pentru a te asigura că experiența și competențele tale sunt bine evidențiate.

Indiferent de câte ori va trebui să îți schimbi locul de muncă de-a lungul vieții, asigură-te că deciziile pe care le iei sunt în concordanță cu obiectivele tale de carieră. 

Articol realizat de

Mirela Toma

Consilier orientare profesionala

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting