Şomajul – perioadă de tranziţie (II)

Personalitatea noastră în timpul perioadei de tranziţie

Atitudinea faţă de situaţia de traniziţie este motorul activităţii fiecărei persoane aflate în şomaj. Atunci când persoana are tendinţa de a se descuraja şi a considera că doar ei i se putea întampla acest lucru, devine dificilă observarea oportunităţilor care pot apărea. Există posibilitatea ca persoana în cauză să renunţe să caute de lucru în mod constant, riscând prelungirea perioadei de aşteptare. Adoptarea unei atitudini pozitive, încrezătoare în posibilităţile pe care le-ar putea dezvolta cu ocazia schimbării locului de muncă sprijină procesul de căutare şi oferă mai mult confort persoanei aflate în şomaj. Atitudinea pozitivă se manifestă prin perceperea acestei schimbări ca pe o oportunitate pentru un nou început. Pe lângă căutarea susţintă a unui loc de muncă, aceasta ar putea valorifica timpul liber realizând activităţi pe care atunci când lucrează nu şi le permite. Încrederea în forţele propriieste complementară unei atitudini pozitive, optimiste.

Adaptarea la schimbare este, de asemenea, o trăsătură de personalitate care ajută persoanele aflate în tranziţie să accepte situaţia şi să caute opţiuni pentru a o depăşi. Acceptarea faptului că odată cu şomajul este posibil să nu mai revenim la stilul de viaţă pe care l-am avut, să schimbăm domeniul de activitate şi profesia ne pot aduce multe beneficii. Rezistenţa la schimbare, refuzul de a încerca lucruri noi ne pot aduce nefericire şi instatisfacţie pe termen lung.

În perioada de şomaj, având în vedere sensibilitatea şi riscul crescut al fiecărei persoane de a se subestima şi a renunţa să mai creadă în şansele sale de a găsi un loc de muncă, rolul familiei şi al persoanelor apropiate creşte considerabil. Încurajarea din mediul în care trăim, susţinerea celor apropiaţi fac mai simplă trecerea prin această perioadă de tranziţie.

Alături de toate aceste aspecte menţionate, este important ca în toată perioada de şomaj să încercăm că menţinem crescut nivelul de informare, din surse cât mai diversificate, să apelăm la sprijinul persoanelor pe care le cunoaştem şi le apreciem, să căutăm referinţe care ne-ar putea valida competenţele şi cunoştinţele. Totodată, menţinerea activă a reţelei de socializare, a contactelor este importantă. Într-o perioadă de tranziţie precum şomajul, este important ca cele mai multe persoane cu care intrăm în contact să ştie faptul că ne căutăm un loc de muncă şi domeniile de care suntem interesaţi.

Mult succes şi încredere în şansele de reuşită!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting