Sfaturi utile pentru realizarea unei scrisori de intenţie

Fie că răspundeţi unei oferte de muncă sau aplicaţi pentru o candidatură spontană, trebuie să ţineţi cont că redactarea unei scrisori de intenţie este un exerciţiu dificil. Pentru a fi siguri că primiţi un răspuns din partea angajatorilor, trebuie să aveţi grijă, ca în scrisoarea de intenţie, să oferiţi răspunsuri la toate cerinţele acestora.

Începeţi scrisoarea de intenţie prin a demonstra angajatorului ceea ce cunoaşteţi despre companie şi arătaţi că sunteţi interesaţi de dezvoltarea acesteia. Aceste informaţii sintetizate în câteva fraze vor trezi interesul angajatorului. Nu aşteptaţi un posibil interviu pentru a demonstra că v-aţi documentat despre compania respectivă.

După această parte a scrisorii de intenţie, axaţi-vă pe atuurile, competenţele şi experienţele voastre, aspecte care vă pot transforma în candidatul ideal. Pentru a susţine informaţiile prezentate încercaţi să aduceţi argumente concrete ale rezultatelor obţinute. După ce aţi atras atenţia angajatorului, este foarte important să-l convingeţi.

Având în vedere că trebuie să încheiaţi scrisoarea de intenţie şi bazându-vă pe faptul ca l-aţi convins pe angajator să-şi dorească să vă cunoască, prezentaţi-vă disponibilitatea pentru a programa un interviu, în cadrul căruia veţi putea dezvolta informaţiile prezentate în scrisoarea de intenţie.

Atunci când citesc scrisorile de intenţie angajatorii găsesc tot felul de greşeli. Cele mai frecvente greşeli sunt :

– Lipsa unei paralele între jobul vizat şi parcursul profesional ;
– Absenţa informaţiilor despre compania unde au lucrat ;
– Lipsa antet-ului ;
– Utilizarea unor exemple de scrisori de intenţie găsite pe internet.

Scrisoarea de intenţie completează CV-ul. Puteţi folosi în scrisoarea de intenţie anumite elemente din CV, dar acestea trebuie să fie completate cu informaţii noi, cum ar fi propunerile şi aşteptările voastre în legătură cu acest job.

Pentru a fi eficientă şi convingătoare, scrisoarea de intenţie trebuie să urmărească anumite reguli precise :

– Scrisoarea de intenţie trebuie să fie adresată unei persoane. Fiţi precişi în nume şi adresă !
– Scrisorea de intenţie trebuie să fie citită rapid. Sunt suficiente 3-4 paragrafe a câte 4 rânduri fiecare.
– Primele cuvinte decid soarta următoarelor. Rezervaţi primele paragrafe pentru a vorbi despre persoana şi compania căreia va adresaţi. Trebuie să reiasă că vă sunt cunoscute şi că le înţelegeţi preocupările.
– Nu uitaţi că obiectivul vostru este să obţineţi o întâlnire.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting