Sanse mai mari la angajare!

angajat3Găsirea unui loc de muncă este o provocare în ziua de azi. Mai mult decât atât, locurile de muncă disponibile sunt puține iar concurența pare să fie din ce în ce mai mare. Totuși, există și persoane care reușesc să facă asta pe cont propriu, fără pile sau noroc.

De multe ori cei care își caută un loc de muncă pun insuccesul pe seama neșansei, a lipsei de noroc sau a pretențiilor prea  mari ale angajatorilor. Este bine ca înainte de a da vina pe orice altceva, să te gândești dacă tu ai făcut tot ce ai putut pentru a obține un loc de muncă. Fii atent/ă la următoarele aspecte atunci când ești în căutarea unui loc de muncă:

1.       Fii sigur/ă de ceea ce îți dorești. Vezi ce domenii ți se potrivesc mai bine, care sunt ariile tale de interes și implică-te în a avea cât mai multe informații despre aceste domenii. Orice angajator își dorește să angajeze o persoană cu direcție, care știe clar ceea ce vrea.

2.       Stabilește-ți obiective realiste. Multe persoane care se află în situația de a-și căuta un loc de muncă au o imagine total nerealistă asupra procesului de angajare. Se gândesc că trebuie să reușească imediat după ce au trimis câteva CV-uri. Plecând la drum cu astfel de așteptări, efortul depus în procesul de angajare nu este suficient, fiind uimiți de ce nu sunt chemați la interviu.

3.       Pregătește-ți CV-ul cu atenție. Greșelile cele mai frecvente în ceea ce privește CV-urile celor care vor să se angajeze sunt următoarele: în primul rând nu arată profesionist, dau impresia că au fost făcute în 20 de minute, iar de cele mai multe ori nu scot în evidență adevăratele competențe ale candidatului. Este destul de greu să te angajezi cu un astfel de CV. Ai nevoie de un unul mult mai puternic, care să te reprezinte ca o  carte de vizită.

4.       Valorifică momentele cheie ale pieței muncii. Știm cu toții că situația economică actuală nu oferă foarte multe locuri de muncă, însă trebuie să te adaptezi. De obicei, cele mai multe posturi vacante apar vara și toamna. Valorifică aceste momente, altfel riști să aștepți până în sezonul următor.

5.       Aplică activ la joburi. Cele mai multe persoane se rezumă doar la a aplica CV-uri pe internet, pe site-uri specializate de joburi. Pe piață sunt mii de persoane care fac doar acest lucru. Alege să te diferențiezi și apelează și la alte strategii de angajare, precum lărgirea rețelei sociale, contactarea directă a angajatorilor sau mergi la târguri de carieră, burse ale locurilor de muncă, etc.

 

Articol realizat de

Mirela Toma

Consilier orientare profesionala

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting