Primii pași în căutarea unui loc de muncă

Căutarea unui loc de muncă este un moment foarte important care aduce cu sine așteptări mari, speranța unui nou început, și de ce nu, deschiderea unor noi drumuri și oportunități de dezvoltare.

În funcție de locul de muncă pe care îl cauți, ai nevoie de informații atât despre postul pe care îl vizezi, cât și despre companie. Aceste informații pot fi repere importante atât în facilitarea procesului de orientare spre un job, cât și în procesul de selecție propriu-zis. Angajatorii apreciază candidații care se  informează despre domeniul respectiv sau despre organizația lor.

Căutarea unui loc de muncă fără a-ți stabili niște reguli înainte poate duce la luarea unor decizii  pripite care să-ți influențeze negativ propriul traseu profesional.

Uite câteva sugestii pentru a-ți căuta mai ușor un loc de muncă:

  • Pregătește-ți o listă cu mai multe joburi care te interesează. Chiar dacă sunt din domenii conexe sau din contră, din domenii total opuse, fă-ți o listă cu acele posturi care te-ar interesa cel mai mult și pentru care deții abilitățile și cunoștințele de bază. Nu ai timp de pierdut cu interviuri pentru posturi care nu prezintă interes pentru tine.
  • Stabilește-ți prioritățile. Ai nevoie de un job full time sau part-time? Vrei să-ți concentrezi atenția asupra studiilor sau asupra carierei profesionale? Vrei să acumulezi experiență sau te interesează oportunitățile de avansare? Sunt întrebări care te pot ajuta să-ți definești mai bine obiectivele de carieră.
  • Realizează CV-uri și scrisori de intenție personalizate. Acesta este un ”truc” din ce în ce mai apreciat de angajatori. Nimeni nu își dorește să citească un CV dedicat unui post de profesor, când tu de fapt ai aplicat pentru o poziție de agent de turism. Dedică timp și atenție redactării acestor documente, care te pot ajuta să obții mai repede postul visat.
  • Caută activ! Încearcă să depășești tiparele atunci când îți cauți unui loc de muncă. Multe persoane greșesc folosind doar o singură modalitate de angajare. Folosește mai multe strategii, iar șansele tale vor crește.  Aplică CV-uri pe site-uri de recrutare specializate, du-te direct la companiile care te interesează, participă la târguri de joburi sau la burse ale locurilor de muncă. Este foarte important să-ți lărgești rețeaua socială și mai ales, ca ceilalți să știe că îți cauți un loc de muncă.

Aplică sfaturile de mai sus și înarmează-te cu perseverență și răbdare. Rezultatele cu siguranță nu vor întârzia să apară!

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting