Caută-ţi un loc de muncă într-un mod eficient!

O sincronizare bună joacă un rol foarte important în găsirea unui loc de muncă, dar este doar o parte din ecuaţie. Iată cum puteţi găsi locul de muncă pe care vi-l doriţi

În mod sigur cel mai bun moment pentru a începe căutarea pentru un nou job este atunci când nu ai nevoie de unul. Lipsa presiunii, gândirea la rece, te fac să acorzi mai puţină importanţă faptului că, deşi aplici la diverse posturi, nimeni nu te contactează. Tu deţii controlul asupra alegerii postului dorit, a companiei, eşti mai sigur pe tine atunci când vine vorba de negocierea clauzelor contractuale, dar nu în ultimul rând atitudinea ta te face să pari încrezător şi să ai în vedere toate aspectele postului pe care ţi-l doreşti.

Dar ce te faci când ai nevoie disperată de un nou loc de muncă, aplici şi nu ai rezultate? Nu te stresa! Găsirea jobului potrivit nu se întâmplă de azi pe maine. Trebuie să iei în considerare faptul că un CV şi o scrisoare de intenţie nu te vor aduce neapărat în faţa angajatorului pe care ţi-l doreşti. Probabil vei avea tendinţa de a accepta, după o perioadă de aşteptare, oferta primului venit. Stabileşte-ţi anumite limite şi nu le uita în nicio etapă a căutarii tale.

Iată trei momente bune de a începe căutarea unui job nou:

1. Anumite perioade din an sunt cu siguranţă mai prielnice găsirii jobului dorit. Spre exemplu, începutul anului sau începutul anului fiscal, atunci când companiile îşi stabilesc bugetele pentru noile poziţii. Momentele în care este puţin probabil să îţi găseşti un job sunt: perioada verii, perioadele dinaintea sărbătorilor de Crăciun şi Paşte, sfârşitul anului. Bineînţeles acest lucru este valabil dacă nu eşti în căutarea unui job sezonier.

2. Fii cu ochii pe companiile pe care le preferi. Cel mai bun moment de a aplica la joburile oferite de acestea, este în primele zile de la publicarea jobului pe diferitele canale de recrutare. Urmăreşte compania şi asigură-te că eşti printre primii candidaţi. Astfel, îţi măreşti şansele de a fi chemat la un interviu dacă profilul tău se potriveşte cu cel căutat de companie.

3. Aplică atunci când te simţi pregătit să începi o nouă etapă a vieţii tale. Trebuie să fii sigur că jobul la care aplici este ceea ce îţi doreşti şi eşti pregătit să înfrunţi provocările ce vin o dată cu obţinerea acestuia.

4. Contactati biroul fortelor de munca local pentru resurse si consiliere.

5. Vorbiti cu lumea. Spuneti tuturor celor pe care-i cunosteati ca sunteti in cautarea unui loc de munca. Veti fi uimit de cate oportunitati veti descoperi in felul acesta.

Când sunteţi intervievaţi, faceţi ca discuţia să fie un dialog. Puneţi întrebări, acest lucru vă va face să păreţi că ştiţi multe şi că sunteţi dornic să lucraţi alături de ei, în plus vă va ajuta să vă calmaţi.

Citiţi în ziare anunţurile de angajare ca să vă faceţi o idee despre ceea ce se cere.

Evitaţi greşeala de a refuza un alt interviu odată ce aţi avut un interviu bun. Continuaţi să vă căutaţi un loc de muncă până în prima zi la noul loc de muncă.

Ca să obţii postul pe care ţi-l doreşti, este important să perseverezi şi să nu te opreşti până nu ajungi exact acolo unde îţi doreşti!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting