Activitatile din cadrul proiectului

Pentru a putea fi atins obiectivul general al proiectului, participanţii vor avea parte gratuit de consiliere şi orientare profesioanlă, evaluarea cunoştinţelor dobândite până în prezent, cursuri de formare profesională, mediere pe piaţa muncii şi sesiuni de antreprenoriat.

Activitatea de evaluare a cunoştinţelor dobândite până în prezent în contexte formale şi informale este prima activitate care implică participarea persoanelor înscrise în grupul ţintă. Acestea vor putea să îşi identifice competenţele transversale, dar şi aspiraţiile profesionale pe care le deţin în momentul respectiv.

În cadrul activităţii de consiliere profesională participanţii vor fi ajutaţi să îşi identifice cele mai importante calităţi, dar şi aspectele pe care le pot îmbunătăţi pentru a-şi optimiza viaţa profesională şi personală. De asemenea, prin participarea la atelierele de lucru aceştia îşi vor dezvolta abilităţile de promovare personală în carieră: redactarea propriului CV în format Europass şi a unei scrisori de intenţie adaptată postului pentru care aplică; prezentarea cu încredere în faţa unui posibil angajator.

Programele de formare profesională propuse prin acest proiect vor contribui la dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor participanţilor, facilitând astfel găsirea unor noi locuri de muncă specifice pentru dezvoltarea turismului din judeţul Arad.

Activitatăţile menţionate mai sus vor veni în sprijinul medierii pe piaţa muncii a persoanelor participante la proiect. Se va organiza o bursă a locurilor de muncă, iar persoanele din grupul ţintă vor avea ocazia să îşi pună în valoare propriile abilităţi şi competenţe profesionale în faţa angajatorilor prezenţi la eveniment.

În cadrul sesiunilor de antreprenoriat, 100 de participanti vor fi învăţaţi cum să acceseze şi să utilizeze microcredite, cum să-şi dezvolte un plan propriu de afaceri. De asemenea, participanţii vor beneficia de consultanţă şi asistenţă specializată pentru ideile lor de antreprenoriat.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting